Zapraszamy do składania ofert na prowadzenie warsztatów w następujących zakresach:
- Warsztaty kulinarne – Forma tylko stacjonarna – możliwa do realizacji po zniesieniu obostrzeń związanych z organizacją stacjonarnych spotkań, szkoleń itp. Czas trwania około 3 h zegarowe.
- Warsztaty żywieniowe – czas trwania 2 h zegarowe
- Warsztaty ekologiczne – czas trwania 2 h zegarowe
- Warsztaty dotyczące przeciwdziałaniu marnowaniu jedzenia – czas trwania 2 h zegarowe
- Warsztaty edukacji ekonomicznej – czas trwania 2 h zegarowe
- Konsultacje indywidulne online/telefoniczne – czas trwania 60 min
Działania Towarzyszące realizowane i finansowane są w ramach środków towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 PODPROGRAM 2021.
Wytyczne do Podprogramu 2020 dostępne są pod linkiem: LINK
ZAMAWIAJĄCY:
- Bank Żywności w Krakowie
- ul. Zabłocie 20/22, 30-701 Kraków
- Osoba do kontaktu: Justyna Liptak
Przedmiot zamówienia:
Przygotowanie scenariusza warsztatów oraz ich prowadzenie aktywnymi metodami we wskazanym przez zamawiającego miejscu (województwo małopolskie).
Tematyka warsztatów:
- Kulinarne – dla różnych grup, na których uczestnicy przygotowują proste, łatwe i zdrowe potrawy. Forma warsztatu – stacjonarna – możliwa do realizacji po zniesieniu obostrzeń związanych z organizacją stacjonarnych spotkań, szkoleń itp.
- Żywieniowe – dotyczące żywienia, zasad zdrowego odżywiania, komponowania posiłków, interpretowania etykiet produktów. Forma warsztatu stacjonarna/online
- Ekologiczne – pogłębiające wiedzę na temat wpływu sposobu życia człowieka na stan środowiska naturalnego, nauka samodzielnego robienia domowych środki czystości itp. Forma warsztatu stacjonarna/online
- O marnowaniu jedzenia – nauka czytania etykiet, prawidłowego przechowywania żywności, robienia rozsądnych zakupów oraz przetwarzania produktów tak, aby niczego nie marnować. Forma warsztatu stacjonarna/online.
- Ekonomiczne – mają na celu pokazanie, jak radzić sobie w trudnych sytuacjach życiowych (kradzież, oszustwo, zakupiony wadliwy towar, zadłużenie, itp.), jak kontrolować i planować budżet domowy, jak korzystać z praw konsumenta. Forma warsztatu stacjonarna/online.
- Konsultacje indywidulne realizowane w obszarach wskazanych w Wytycznych IŻ w ramach środków towarzyszących POPŻ. Forma konsultacji telefoniczna/online.
Rolą dietetyka jest tutaj opracowanie planu oraz pomoc przy jego wdrożeniu. Forma konsultacji telefoniczna/online.
Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu. Podana cena musi być skalkulowana dla 1 godziny zegarowej w wariantach – warsztat stacjonarny i online oraz konsultacji dietetycznej.
Sposób przygotowania oferty:
Oferty należy złożyć na załączniku nr 1 (formularz ofertowy) wraz z dokumentami potwierdzającymi doświadczenie i kwalifikacje oferenta w obszarze, na który składa ofertę oraz projektem scenariusza zajęć.
Kryterium wyboru
Doświadczenie w zakresie pracy na rzecz włączenia społecznego, doświadczenie w prowadzeniu warsztatów kulinarnych, żywieniowych, ekologicznych i/lub ekonomicznych, cena.
Załączniki do oferty
- Dokumenty potwierdzające doświadczenie i kwalifikacje.
- Projekt scenariusza warsztatów.
Sposób złożenia oferty :
Oferty należy złożyć drogą elektroniczną na adres: justyna.liptak@bzkrakow.pl
Termin składania ofert: 01.03.2022 do godz. 16.00
Formularz zgłoszeniowy – KLIK