Przepisy

Co zrobić z płatków owsianych?
Co zrobić z płatków owsianych?
Dzieci na ich widok robią skrzywione miny, a i dorośli często radością nie pałają. Bohaterem dzisiejszego wpisu są płatki owsiane.…
Do czego wykorzystać dynie?
Do czego wykorzystać dynie?
Dynia to warzywo, które całkiem niedawno weszło na nasze stoły. Wcześniej kojarzyliśmy ją jedynie z jesiennymi ozdobami. Teraz chętniej zapraszamy…
Jak wykorzystać ugotowane ziemniaki?
Jak wykorzystać ugotowane ziemniaki?
Dziś obchodzimy Dzień Ziemniaka. To takie nasze małe, narodowe święto, bo ziemniak jest trwałym i niezastąpionym elementem naszej kultury kulinarnej.…
Letnie sezonowe śniadania
Letnie sezonowe śniadania
Lato, wakacje, czas odpoczynku i relaksu. Jednak lato to nie jest czas odpoczynku od niemarnowania jedzenia 😉 Dlatego zachęcamy do…
Pomysły na pierogi w stylu zero waste
Pomysły na pierogi w stylu zero waste
Pierogi to potrawa, którą kojarzymy głównie z tradycyjną kuchnią polską. Na słowo pierogi reagujemy najczęściej obrazem wigilijnych pierogów z kapustą…
Sezon na jesień - 3 smaczne przepisy
Sezon na jesień - 3 smaczne przepisy
Wakacje powoli zbliżają się do końca. Dni stają się coraz krótsze, a na straganach pojawiają się już śliwki, dynie, jabłka…
Przepisy z kaszą gryczaną
Przepisy z kaszą gryczaną
Przepisy z kaszą gryczaną Kasza gryczana wydaje się zapomnianym składnikiem naszej diety, jednakże warto odkryć ją na nowo, tym bardziej,…
Desery z kaszy jaglanej
Desery z kaszy jaglanej
Desery z kaszy jaglanej Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz. Pod względem wartości odżywczej dorównuje kaszy gryczanej. Jest cenna ze…
3 pomysły na wiosenne sałatki
3 pomysły na wiosenne sałatki
3 pomysły na wiosenne sałatki  Jak nie marnować jedzenia? Co zrobić z zapomnianych warzyw i owoców, aby się nie zmarnowały…
Kruche wytrawne babeczki z łososiem wędzonym
Kruche wytrawne babeczki z łososiem wędzonym
Kruche babeczki to przekąska idealna na domowe przyjęcia. Zachęcamy do eksperymentowania z nadzieniami. To także danie w stylu nie marnuję…