Zapraszamy do składania ofert na prowadzenie warsztatów w następujących zakresach:
- Warsztaty kulinarne – Forma tylko stacjonarna – możliwa do realizacji po zniesieniu obostrzeń związanych z organizacją stacjonarnych spotkań, szkoleń itp. Czas trwania około 3 h zegarowe.
- Warsztaty żywieniowe – czas trwania 2h zegarowe
- Warsztaty ekologiczne – czas trwania 2h zegarowe
- Warsztaty dotyczące przeciwdziałaniu marnowaniu jedzenia – czas trwania 2h zegarowe
- Warsztaty edukacji ekonomicznej – czas trwania 2h zegarowe
Działania Towarzyszące realizowane i finansowane są w ramach środków towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 PODPROGRAM 2021 Plus.
Wytyczne do Podprogramu 2021 Plus dostępne są pod linkiem:
https://www.gov.pl/web/rodzina/podprogram-2021-plus
ZAMAWIAJĄCY | Bank Żywności w Krakowieul. Zabłocie 20/22, 30-701 Kraków Osoba do kontaktu: Justyna Liptak |
Przedmiot zamówienia | Przygotowanie scenariusza warsztatów oraz ich prowadzenie aktywnymi metodami we wskazanym przez zamawiającego miejscu (województwo małopolskie). Tematyka warsztatów: 1. Kulinarne – dla różnych grup, na których uczestnicy przygotowują proste, łatwe i zdrowe potrawy. Forma warsztatu – stacjonarna – możliwa do realizacji po zniesieniu obostrzeń związanych z organizacją stacjonarnych spotkań, szkoleń itp. 2. Żywieniowe – dotyczące żywienia, zasad zdrowego odżywiania, komponowania posiłków, interpretowania etykiet produktów. Forma warsztatu stacjonarna/online 3. Ekologiczne – pogłębiające wiedzę na temat wpływu sposobu życia człowieka na stan środowiska naturalnego, nauka samodzielnego robienia domowych środki czystości itp. Forma warsztatu stacjonarna/online 4. O marnowaniu jedzenia – nauka czytania etykiet, prawidłowego przechowywania żywności, robienia rozsądnych zakupów oraz przetwarzania produktów tak, aby niczego nie marnować. Forma warsztatu stacjonarna/online. 5. Ekonomiczne – mają na celu pokazanie, jak radzić sobie w trudnych sytuacjach życiowych (kradzież, oszustwo, zakupiony wadliwy towar, zadłużenie, itp.), jak kontrolować i planować budżet domowy, jak korzystać z praw konsumenta. Forma warsztatu stacjonarna/online. Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu. Podana cena musi być skalkulowana dla 1 godziny zegarowej w wariantach – warsztat stacjonarny i online oraz konsultacji dietetycznej. |
Sposób przygotowania oferty | Oferty należy złożyć na załączniku nr 1 (formularz ofertowy) wraz z dokumentami potwierdzającymi doświadczenie i kwalifikacje oferenta w obszarze, na który składa ofertę oraz projektem scenariusza zajęć. |
Kryterium wyboru | Doświadczenie w zakresie pracy na rzecz włączenia społecznego, doświadczenie w prowadzeniu warsztatów kulinarnych, żywieniowych, ekologicznych i/lub ekonomicznych, cena. |
Załączniki do oferty | 1. Dokumenty potwierdzające doświadczenie i kwalifikacje. 2. Projekt scenariusza warsztatów. |
Sposób złożenia oferty | Oferty należy złożyć drogą elektroniczną na adres justyna.liptak@bzkrakow.pl lub pocztą/ osobiście pod adresem ul. Zabłocie 20 Kraków |
ZAŁĄCZNIK NR 1: Formularz ofertowy DT– Kliknij, żeby pobrać