W Polsce rocznie marnuje się 9 milionów ton żywności. Z drugiej strony 2,1 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. To paradoks, z którym Bank Żywności w Krakowie walczy każdego dnia.…
Miesiąc: kwiecień 2020
Realizacja POPŻ Podprogram 2019 w okresie zagrożenia epidemiologicznego
W związku z aktualizacją Wytycznych Instytucji Zarządzającej dotyczących realizacji POPŻ Podprogram 2019 z dnia 17 i 23 marca 2020 dotyczącej usprawniania realizacji dystrybucji wśród osób potrzebujących wprowadzone następujące zasady postepowania…
Jak długo można spożywać jedzenie po dacie przydatności do spożycia?
Termin przydatności do spożycia to dość zagadkowe określenie. Dane pokazują, że ponad połowa Polaków nie wie jak właściwie interpretować daty na opakowaniu. Ta wiedza jest szczególnie istotna teraz, gdy powinniśmy…